Tirsdag d. 2. juli lød startskuddet til et ambitiøst samarbejde mellem stærke rådgivere og en række virksomheder på havnen, herunder Kolding Havn selv.
I tæt samarbejde mellem rådgivere, havnevirksomhederne og Kolding Havn er målet at skabe en grøn klynge, som giver en fælles identitet med fælles mål, indsatser og forretninger – en klynge, som løbende kan udvides med nye virksomheder.
“Vi er med for at vise, at grøn indsats og kommerciel udvikling kan gå hånd i hånd i et konkurrencepræget marked – sammen kan vi skabe større værdi for hele havnen,” udtaler direktør Heino Svenningsen, Kolding Havn i forbindelse med projektets start. Det er Industriens Fond, som har udviklet og støtter ”Afkobling 2030”, hvor havneprojektet er tilknyttet – vi fokuserer i det videre arbejde på:
• At finde innovative løsninger, der afkobler værdiskabelse fra klima- og miljøpåvirkningen på tværs af virksomhederne og positionerer Kolding Havn som en bæredygtig frontløber i havnesektoren.
• At udvikle nye samarbejdsmuligheder og nå fælles målsætninger inden for f.eks. energieffektivisering og affaldshåndtering – samtidig med, at der er plads til individuelle virksomhedsprojekter i programmet.
• At sikre fremtidige samarbejder mellem havnens virksomheder til fordel for både miljøet og konkurrenceevnen.
Programmet tilbyder et unikt udviklingsforløb, hvor fokus er på cirkulære og ressourceoptimerende samarbejder mellem leverandører på tværs af værdikæden – det er partnere i ”Afkobling 2030” som Force Technology, Teknologisk Institut, Dansk Design Center og Alexandra Instituttet, vi vil møde i det videre forløb.
Denne tirsdag afholdt vi den første workshop, hvor rådgiverne mødte havnevirksomhederne for at diskutere og identificere de udfordringer og målsætninger, de står overfor i deres daglige arbejde.
De fem havnevirksomheder, som er med fra start, er: NCC, H. Daugaard, Hjaltelin, Danish Agro og Business Kolding – så i alt en projektgruppe fra start på seks virksomheder inkl. Kolding Havn. Hvis din virksomhed har tilknytning til Kolding Havn, kan I stadig nå at blive en del af forløbet, der strækker sig helt frem til marts 2025.
Hvis I vil være med i projektet, kræver det naturligvis en vis indsats, at I er engagerede i strategisk omstilling og kan afsætte de nødvendige ressourcer, herunder engagement fra ledelsen. Er I interesserede i at vide mere om, hvad projektet på havnen indebærer og hvordan I kan deltage? Så ræk ud til Friedericke Bruhn på frbr@forcetechnology.dk
Deltagelse i programmet er gratis.