Søg
Close this search box.

Inden du fortsætter...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og vær først til at få et samlet overblik over havnens aktiviteter

Fiskeri i Kolding Havn

Oplev lystfiskeri i Kolding Havn

Er du måske en af de mange koldingensere, der dagligt suser forbi havnen via Jens Holms Vej til og fra job? Hvis ikke, er det stadig sandsynligt, at du på et tidspunkt er kommet forbi, da ruten langs havnen fungerer som ind- og udgang til byen. Måske har du under din færden bemærket lystfiskeri i Kolding Havn (langs kajen i inderhavnen), men har aldrig selv forsøgt fiskeri der? Hvis det er tilfældet, så er det måske ekstra interessant at læse med her!

En Oase for Fiskeentusiaster

Kolding Havn har en skøn beliggenhed i Kolding Fjord og fungerer som hjemsted for både havnerelaterede virksomheder og andre typer af virksomheder. Men det er ikke kun erhvervslivet, der drages til havnen – den tiltrækker også en betydelig mængde lystfiskere, og det glæder os meget!

Vi kan tydeligt mærke her på havnen, at lystfiskeri er en populær fritidsaktivitet, som mange lokale er glade for, og vi har efterhånden også en del faste lystfiskere her. Flere har måske tendens til at tro, at havnen er for de vante lystfiskere, men faktisk er lystfiskeri også oplagt som en hyggelig familieaktivitet. På havnen er der plads til nybegyndere og erfarne fiskere, hvor alle kan få en hyggelig dag ud af det – og hvem ved…? Måske du kan fange aftenens middag? Alt det kræver er eget fiskegrej og lidt tålmodighed til fiskene. Foruden selvfølgelig et gyldigt fisketegn.

De 2 kajer i inderhavnen er kendte for at være gode fiskesteder, hvor man kan prøve lykken med at fange forskellige fiskearter, såsom sild, makrel, havørred og torsk. Inderhavnen er en betegnelse for begge sider af havnebassinet tættest på Jens Holms Vej. Husk at det kun er tilladt at fiske på de 2 kajer i inderhavnen. 

Aktiviteter for hele familien

Kolding Havn er ikke kun et paradis for de lokale lystfiskere; det er også et hyggeligt sted for familier, der ønsker at tilbringe en dag omgivet af vandet tæt på byen. Mens de entusiastiske fiskere kaster deres liner ud i vandet, kan resten af familien udforske havneområdet langs inderhavnen.

På havnen ligger der ofte smukke træskibe til kaj. Eventyrlystne familier har blandt andet i mange år haft mulighed for at gå om bord i skibet “FREM”. Gennem årene har dette skib sejlet både lokale borgere og turister på ture gennem Lillebælt og Kolding Fjord. Selvom vi ofte har imponerende store fragtskibe i havnen, er det som regel muligt for lystsejlere at lægge til kaj i vores erhvervshavn. Følg vejledningen på skiltene, hvis du sejler ind i inderhavnen. Kolding Lystbådehavn er ganske tæt på og fungerer som hjemsted for hundredvis af lystbåde. Så hvis du ønsker at opleve den naturskønne Kolding Fjord og lægge til kaj i en af Danmarks største lystbådehavne, er det muligt ved Kolding Lystbådehavn.

Selvom Kolding Havn primært fungerer som erhvervshavn, vægter vi lokalmiljøet højt og har et ønske om at skabe aktiviteter for byen. Vi har arrangementer sammen med partnere indenfor både musik og løb på havnen. 

Nogle gange er begivenhederne ikke planlagt – måske husker du den bemærkelsesværdige hændelse med hvalen i Kolding Havn? En næbhval på omkring 3 tons strandede i Kolding Fjord, hvilket var en meget usædvanlig begivenhed i vores by. Observation af hvaler i de danske farvande kan generelt være tegn på sygdom, stress eller alderdom, og dette var også tilfældet med “Koldings Hvalborg”. Da vores viden om disse fantastiske store pattedyr er begrænset, blev Kolding Havn omdrejningspunktet for en begivenhedsrig dag, hvor både marinebiologer og lokale borgere mødte op på Nordkajen, hvor hvalen blev dissekeret, så vi kunne lære mere om den.

Andre gode eksempler på begivenheder med stor interesse fra byens borgere var, da vi afholdt sejlture med Den Store Bjørn eller når kongeskibet Dannebrog nu engang kigger forbi. Det er lærerige og sjove aktiviteter for hele familien. Ønsker du at se flere kommende aktiviteter eller events, kan du altid holde øje med vores Kolding Havn Facebookside eller vores HavneNyt.

Læs flere historier her

Inden du fortsætter...

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og vær først til at få et samlet overblik over havnens aktiviteter